Historisch besef in de aula
Een historische dag, op maandag 19 september jl. Het overlijden van Queen Elizabeth II, op 96-jarige leeftijd, kwam hard aan in de wereld. 70 jaar lang was zij koningin van het Verenigd Koninkrijk. Haar hele leven lang wijdde zij aan haar taak - een rots in de branding zijn voor haar onderdanen. Urenlang stonden de Britten de afgelopen dagen geduldig te wachten in "the queue" om een laatste groet te brengen aan een dame die er 'gewoon altijd is geweest'. Tijdens de viering van haar Platinum Jubilee bedankte Beertje Paddington haar namens het hele volk: "Thank you ma'am, for everything". Achteraf gezien een mooi, veelzeggend moment. De Queen wíst hoeveel het volk van haar hield.
De staatsbegrafenis was in de aula op het grote scherm te volgen. Complete klassen kwamen in de aula naar deze historische gebeurtenis kijken. Ze zijn onder de indruk van alle pracht en praal, de enorme mensenmassa en alle tradities, die tijdens deze dag geëerd worden. "Daar is prins Charles", wijst een leerling naar het scherm. "Oh nee, King Charles heet hij nu", verbetert ze zichzelf. Als het koor een hymne gaat zingen hangt er een bijzondere sfeer in de aula. Het historisch besef is tastbaar.
Buiten hangt de Britse vlag halfstok.
L1 bracht een bezoekje aan onze school. Leerlingen waren live op de radio te beluisteren en er werd een item voor TV opgenomen.